Vår Början

Jag har sett många blivande mödrar eller nyblivna föräldrar spendera mycket tid för att hitta bra erbjudanden för babykläder, något som är både tidskrävande och stressigt. Barn växer snabbt under de första två åren (barn kan växa 8 storlekar under denna tid), vilket betyder att de växer ur sina kläder inom loppet av bara några veckor eller månader.

Att ständigt köpa nya kläder blir dyrt. Det är också besvärligt och tar mycket tid. Många föräldrar köper därför enkla kläder av låg kvalitet som de kastar bort efteråt.

Varje svensk köper 15 kg kläder varje år, sedan kastar de bort 8 kg. Detta har naturligtvis en stor miljöpåverkan. Dessutom är det onödigt, eftersom högkvalitativa babykläder kan återanvändas flera gånger.

Allt det ovannämnda ledde mig till beslutet att starta ett företag som designar och producerar högkvalitativa kläder som kommer att utan hyras ut istället för att säljas och bara användas en gång. Att producera högkvalitativa kläder som kan användas under en längre tidsperiodminskar vatten- och koldioxidutsläppen för plaggets hela livslängd (från råvaruproduktion till avfallshantering). Dessutom sparar det pengar för föräldrar, och minskar vår gemensamma miljöpåverkan.

Vår idé

Att radikalt förändra marknaden för babykläder. Vi vill erbjuda en alternativ produkt och servicesystem så att det är mer attraktivt att välja Lilla Fisk än de konventionella varumärkena.

 

christine.jpgChristine